Jak na kocovinu?
Napsal: pát 31. pro 2010 10:12:25
Ahoj,
dnes máme Silvestr. Takže tento článek se vám zítra jistě bude hodit Tak tedy ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK A MNOHO ÚSPĚCHŮ V NĚM!!!
Při přípravách na poslední noc roku bychom se podle britských odborníků měli zásobit nejen šampaňským a chlebíčky, ale i medem a chlebem.
Již zítra se budeme všichni připravovat na příchod roku 2011 a s ním spojené oslavy.
Někdo je pojme střídměji, neboť následující den, tedy na Nový rok musí do práce, naopak ti, kteří maji tento den, či i dny následující volno, tyto oslavy prožijí bouřlivě.
Plno chlebíčků, alkoholu a jiných pochutin bude bezesporu doplněno o velké množství nejrůznějších vín, šampaňských a destilátů.
S tím je spojena psychická a fyzická námaha těla, která pro mnoho z nás skončí kocovinou. A jak s touto opicí zatočit? Jak se z ní dostat co nejdříve?
Toastem s medem!!
Glukóza obsažená v medu pomáhá tělu rozložit alkohol na neškodné vedlejší produkty. Tvrdí to Dr. John Emsley z Královské společnosti pro chemii.
Za nepříjemnou kocovinu totiž může především to, že alkohol se rozkládá na jedovatý acetaldehyd. Ten se pak pomocí fruktózy rozkládá na kyselinu octovou, která je spalována normálními metabolickými procesy.
Když si na chléb dáme trochu medu, dodáme tělu i draslík a sodík, a tak organismu pomůžeme lépe se vyrovnat s kocovinou.
"Pocit štěstí nám dodává alkohol. Za kocovinu může acetaldehyd. Je to toxická sloučenina, na niž se alkohol rozkládá. Způsobuje bolest hlavy a nevolnost. Tento stav ustupuje s tím, jak se acetaldehyd postupně rozkládá na méně jedovaté látky," vysvětluje Dr. Emsley.
Čas léčí
Anglický vědec reportérům listu Telegraph také přiznal, že kocovinu nejlépe léčí prostě čas. Ale jsou způsoby, jak jí můžeme předcházet a minimalizovat.
Dobré prý je předem vypít sklenici mléka, držet se čistých nápojů jako je gin, občas alkohol proložit nealkoholickým nápojem a před ulehnutím do postele vypít půllitr vody.
"Mléko zpomalí absorpci alkoholu, což znamená, že se tělo vyrovnává vždy s menším množstvím acetaldehydu najednou. Gin je destilací dvakrát vyčištěný a rostlinné příchutě, které obsahuje, jsou přítomny jen ve stopovém množství. Obecně bych řekl, že by se lidé měli vyhýbat tmavým alkoholickým nápojům: povětšinou obsahují přírodní chemické látky, které tělu nesvědčí.
Alkohol zvyšuje množství vylučovaných tekutin - všichni známe častější výlety na záchod. Dehydratace kocovinu zhoršuje, a proto bychom měli drinky prokládat nealkoholickými nápoji a před spaním vypít sklenici vody," dodal vědec.
(zdroj - kulturistika.com)
dnes máme Silvestr. Takže tento článek se vám zítra jistě bude hodit Tak tedy ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK A MNOHO ÚSPĚCHŮ V NĚM!!!
Při přípravách na poslední noc roku bychom se podle britských odborníků měli zásobit nejen šampaňským a chlebíčky, ale i medem a chlebem.
Již zítra se budeme všichni připravovat na příchod roku 2011 a s ním spojené oslavy.
Někdo je pojme střídměji, neboť následující den, tedy na Nový rok musí do práce, naopak ti, kteří maji tento den, či i dny následující volno, tyto oslavy prožijí bouřlivě.
Plno chlebíčků, alkoholu a jiných pochutin bude bezesporu doplněno o velké množství nejrůznějších vín, šampaňských a destilátů.
S tím je spojena psychická a fyzická námaha těla, která pro mnoho z nás skončí kocovinou. A jak s touto opicí zatočit? Jak se z ní dostat co nejdříve?
Toastem s medem!!
Glukóza obsažená v medu pomáhá tělu rozložit alkohol na neškodné vedlejší produkty. Tvrdí to Dr. John Emsley z Královské společnosti pro chemii.
Za nepříjemnou kocovinu totiž může především to, že alkohol se rozkládá na jedovatý acetaldehyd. Ten se pak pomocí fruktózy rozkládá na kyselinu octovou, která je spalována normálními metabolickými procesy.
Když si na chléb dáme trochu medu, dodáme tělu i draslík a sodík, a tak organismu pomůžeme lépe se vyrovnat s kocovinou.
"Pocit štěstí nám dodává alkohol. Za kocovinu může acetaldehyd. Je to toxická sloučenina, na niž se alkohol rozkládá. Způsobuje bolest hlavy a nevolnost. Tento stav ustupuje s tím, jak se acetaldehyd postupně rozkládá na méně jedovaté látky," vysvětluje Dr. Emsley.
Čas léčí
Anglický vědec reportérům listu Telegraph také přiznal, že kocovinu nejlépe léčí prostě čas. Ale jsou způsoby, jak jí můžeme předcházet a minimalizovat.
Dobré prý je předem vypít sklenici mléka, držet se čistých nápojů jako je gin, občas alkohol proložit nealkoholickým nápojem a před ulehnutím do postele vypít půllitr vody.
"Mléko zpomalí absorpci alkoholu, což znamená, že se tělo vyrovnává vždy s menším množstvím acetaldehydu najednou. Gin je destilací dvakrát vyčištěný a rostlinné příchutě, které obsahuje, jsou přítomny jen ve stopovém množství. Obecně bych řekl, že by se lidé měli vyhýbat tmavým alkoholickým nápojům: povětšinou obsahují přírodní chemické látky, které tělu nesvědčí.
Alkohol zvyšuje množství vylučovaných tekutin - všichni známe častější výlety na záchod. Dehydratace kocovinu zhoršuje, a proto bychom měli drinky prokládat nealkoholickými nápoji a před spaním vypít sklenici vody," dodal vědec.
(zdroj - kulturistika.com)